POKLONI ČAS, POLEPŠAJ DAN

Medgeneracijsko druženje z avtorsko predstavitvijo pravljice Borovlje

Na predstavitvi prve avtorske knjige naše likovnice in prostovoljke Larise Uranič Gorjan nam bo Larisa povedala, kako in zakaj so nastale ilustracije za knjigo, ki pripoveduje o prijateljstvu, spoštovanju ter sprejemanju samega sebe. Vsa zgodba je zavita v svet pravljičnih bitij, imenovanih puki, ki ob zaključku tudi zapojejo pesmico. Pravljica Borovlje je uvod v druženje različnih generacij, ki v nas prebuja občutek za čarobnost in sprejemanje drug drugega, ki ju v sodobnem času vsi potrebujemo.

S krepitvijo sodelovanja in solidarnosti med ljudmi različnih starosti želimo spodbujati njihovo medsebojno razumevanje ter tako presegati stereotipe, predsodke in diskriminacijo do starejših in tudi mlajših družbenih skupin.

1. oktobra obeležujemo mednarodni dan starejših. Letos bomo praznovali ta dan s predstavitvijo prve slikanice naše prostovoljke Larise.

Prva predstavitev knjigice bo v svetovalni pisarni za starejše, Tomšičeva 23, Kamnik (tržnica, med sadjarjem in ribarnico) v četrtek, 28. 9. 2023, ob 18. uri.

Lepo vabljeni vsi, ki imate radi lepe stvari, lepe pesmi in čudovite ilustracije. Avtorica ilustracij Larisa bo povedala, kako in zakaj so nastale te čudovite slike in kako se je vse povezalo v iskrivo zgodbo, po kateri radi sežejo tako mladi kot stari. Povežimo generacije z lepo knjigo, preberimo skupaj nekaj odlomkov, da boste lažje izbrali, kaj brati in gledati doma.

Direktorica Zavoda Oreli, Martina Ozimek je ob knjigi povedala: "Najlepše je z vnučkom prebrati in pogledati slikanico. Ko mi Enej reče 'Babi, daj še enkrat preberi!' Potem vem, da sem izbrala pravo slikanico."

Pokloni čas, polepšaj dan! Pridružujemo se Nacionalnemu mesecu skupnega branja in praznujemo mednarodni dan starejših!

Lepo vabljeni!

Borovlje - zaključna ilustracija

Borovlje - zaključna ilustracija

Vse slike

Avtorica ilustracij Larisa Uranič Gorjan

Avtorica ilustracij Larisa Uranič Gorjan