Ustanovitev nove skupine

Dogodek, ki je povezal mlade prostovoljce, je bil čisto konkretna delavnica, ki smo jo namenili izdelavi zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin. Marsikateri dedek ali babica, ki se oglasijo pri nas v svetovalni pisarni, potoži, da nimajo denarja, da bi svojim vnukom kupili kakšne šolske potrebščine. Zato smo se v Zavodu Oreli odločili, da nekaj prispevamo z ročno narejenimi zvezki oziroma naslovnicami zanje.

Povabili smo mlade, ki so bili prostovoljci že v osnovni šoli in si želijo svoje delo nadaljevati v skupini tudi v srednješolskih letih. Zbralo se nas je toliko, da smo se morali razdelili kar v dve sobi. Urška, voditeljica študentske skupine, je vodila delavnico. Začele so nastajati lepe, edinstvene naslovnice zvezkov. Dogovorili smo se s papirnico Format, da nam zvezke (papir zanje nam je podarila Papirnica Vevče) zveže s špiralico.

Tako bodo otroci imeli prav posebne brezčrtne zvezke. Posebne tudi zato, ker so k vsakemu vrisane dobre misli in želje tistih, ki smo jih izdelali. Včasih ni potrebno veliko denarja in energije, da ustvarimo nekaj lepega za naše bližnje. Pripravljene zvezke bomo odpeljali na Rdeči križ Kamnik. Upamo, da bodo razveselili otroške oči.

Mladi, ki so pripravljeni biti prostovoljci in svojo odločitev še potrjevati z izobraževanjem in stalnim delom, pa so se odločili, da se bodo zbirali dvakrat mesečno na srečanjih v pisarni. Vodila jih bom Martina Ozimek. Sproti se bodo dogovarjali, kaj bomo počeli.

Slika 1: Urška razlaga, kaj bomo delali

Slika 1: Urška razlaga, kaj bomo delali

Vse slike