Simbioza v izvedbi Zavoda Oreli

Simbioza povezuje računalniške izkušnje in znanje mladih z željo po znanju uporabnega računalništva starejših občanov na kamniškem.

Danes ob 16.uri je bilo izvedeno prvo računalniško izobraževanje v svetovalni pisarni za starejše v Kamniku. Ob pričetku tečaja so nas obiskali varuhinja človekovih pravic, ga. Zdenka Čebašek Travnik, gospod Ivan Kenda, direktor občinske uprave in vodja oddelka za družbene dejavnosti občine Kamnik ter eden izmed prostovoljcev organizatorjev Simbioze, Žiga Weissbacher.

Čebašek Travnikova je svetovalni pisarni za starejše podarila nekaj uporabnega gradiva in na kratko predstavila spletno stran varuha človekovih pravic. Gospod Kenda je ob pozdravu vsem udeleženim in gostom dejal, da je vesel, ker se pomoč za starejše razvija v smeri medgeneracijskega sodelovanja ter kvalitetnih izobraževanj. Martina Ozimek je v imenu Zavoda Oreli pozdravila vse in povedala, da je spletna informacijska točka za starejše občane Kamnika prenovljena (www.kamnik-starejsi.si) in da je temelj medgeneracijskega sodelovanja visoka stopnja prostovoljnosti, delitev dela in medsebojna pomoč. Eden od načinov sožitja generacij je izmenjava znanja: poučujejo tisti, ki znajo, tiste, ki se želijo naučiti.

V svetovalni pisarni za starejše na Tomšičevi 23 se je danes začelo, nadaljevalo se bo ves teden. Za vsak dan je določena tema, ki doprinese k osnovnemu znanju uporabe računalnika: najprej splošno o računalnikih, pisanje dokumenta (vabilo, pismo), potem o internetu, elektronski pošti, socialnih omrežjih in za zaključek še o telefonih.

Ker se v Zavodu Oreli že vrsto let prizadevamo za povečanje dostopnosti starejših oseb do brezplačnih storitev na domu ter za vključevanje mladih v prostovoljno delo, je to izobraževanje pisano na kožo vsem udeleženim, saj povezuje vse generacije v kakovostno sožitje vseživljenjskega učenja.

Za Zavod Oreli: Martina Ozimek, mag.družb. inf.

Sprejem varuhinje

Sprejem varuhinje

Vse slike