Osnove računalništva in uporaba pametnih telefonov v Zavodu Oreli za starejše, junij 2020

V okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana smo po pandemiji corona virusa razpisali tečaj za osnove računalništva in pametnih telefonov za starejše.

Izobraževanje je bilo izvedeno v prostorih KIK-štarterja. Vpisalo se je 6 kandidatov. Zavod Oreli je zagotovil 6 prostovoljcev, ki so ves čaj izobraževanja pomagali starejšim pri usvajanja novih znanj.
Na vsakem srečanju smo prejšnjo snov ponovili in se lotili tudi nekaj novega. Udeleženci tečaja so bili po anketi nad podajanjem snovi in pomočjo prostovoljcev prav navdušeni. Presenečeni in veseli so bili prav vsi udeleženci, ko smo imeli odmor in je Zavod Oreli poskrbel tako za malico kot tudi za telovadbo – saj se vedno trudimo za zdrav življenjski slog vseh generacij.

Ta skupina je bila zelo motivirana in homogena. Sledili so vsem novim informacijam in voditeljica tečaja je redno prejemala odlično opravljene domače naloge! Bravo!

Naši dnevi so potekali takole:

1. dan: spoznavanje udeležencev  in vzpostavljanje osebnih stikov za kvalitetno pomoč pri prenosu znanj. Predstavitev računalništva, predstavitev strojnih komponent, predstavitev namizja na zaslonih, spoznavanje z miško, program za pisanje besedila in predstavitev.

2. dan:  predstavitev elektronske komunikacije z okoljem - Gmail (pošiljanje slik in word dokumentov).

3. dan: predstavitev družabnih omrežij: izbrali smo facebook, ustvarjanje profila, nalaganje slik, ipd.

4. dan: pametni telefoni, uporabne aplikacije in prenos fotografij na računalnik in v oblak.

5. dan: predstavitev uporabnih informacij v spletu: kje najdemo novice, vreme, recepte… Zaključek srečanj s prejemom potrdil o uspešnem obiskovanju tečaja in s presenečenjem naših prostovoljcev, ki so vsem udeležencem podarili rožo za spomin na prijetna srečanja.

 

Naši udeleženci so se izkazali s čudovitimi predstavitvami, še posebej Dare, ki nas je naravnost navdušil s svojimi fotografijami, vpetimi v predstavitev, ki je bila podložena s slovensko glasbo.

Bravo medgeneracijsko učenje in sodelovanje!

Zavod Oreli

Vse slike